A kedvenc szervizem

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon sok apró részletre oda kell figyelni, legyen szó akár egy hűtőről, akár egy mobiltelefonról. Ahhoz, hogy tartósan működjön, fontos az, hogy milyen minőségű a választott termék, hogy mennyire vigyázunk rá, emellett azonban az is fontos, hogy mennyire könnyen elérhető a szervizelésük. Nagyon sokat például azért nem ajánlják, hogy Kínából, olcsón rendeljünk műszaki termékeket, mert ha egyszer tönkre ment, akkor attól örökre el is búcsúzhatunk. Én nem teljesen értek egyet ezzel a gondolkodással. Természetesen, ha tényleg nincs semmilyen szervizelési lehetőség, én sem vásárolnám meg a terméket, de azért érdemes utána nézni a dolgoknak, mielőtt az ember véleményt alkot.

Persze az én történetem teljesen másképp kezdődött, de ma már bátran vásárolok például kínai telefonokat az egész családnak. Valamikor régen, egy Sony akkumulátor csere kapcsán találkoztam egy szuper szervizzel, ahol mindenhez is értenek. Sony akkumulátor csereSzóval igen, a régi telefonom egyre gyorsabban lemerült, ami már nagyon zavaróvá vált, de mivel a megjavítás híve vagyok és nem az eldobásé, úgy döntöttem, hogy elviszem egy szervizbe és meglátom, hogy tudnak-e kezdeni vele valamit. És tudtak: kaptam egy új akkumulátort, ami utána nagyon jól szolgálta a telefonomat. De akkoriban még én sem voltam ennyire körültekintő, mint most. Akkor az alapján választottam ki a szervizt, hogy közel volt a munkahelyemhez és mindig láttam őket a buszból, amikor elutaztam előttük. Igen, ez elég röhejes indok, viszont, szerencsémre, egy nagyon jó, profi csapat várt odabent, úgyhogy nagyon hálás voltam, hogy újra működik a Sony telefonom, és nem kell folyamatosan a töltőn tartanom. És miközben ott voltam, megismerkedtem a többi szolgáltatásukkal is, és ezért voltam olyan bátor, hogy amikor már annyira régi volt a Sony-m, hogy nem éreztem már szükségét, hogy megjavítsuk, kínai telefont rendeltem magamnak. Aztán az elsőszülött gyerekemnek is, amikor elérte azt a kort, hogy telefont kapjon.

Na de azt hiszem ez már elég sok személyes dolog egy műszaki cikkeket bemutató blogra. Szóval, áttérek a tényleges információkra. Arról azért előre szólok, hogy továbbra is a szervizről lesz szó, hiszen ahogy az elején is utaltam rá: műszaki cikkek vásárlása esetén, mint például a mobiltelefon, elengedhetetlen, hogy a szervizről is beszéljünk. És mivel nekem ők a kedvenceim, őket is fogom bemutatni nektek.

Már a névválasztásuk is arra utal számomra, hogy mennyire otthon vannak a telefonok világában, mert hát, szerintem, a mai világban a mobilok kapcsán a kijelző egy nagyon fontos része a telefonnak, ami egyébként rettenetesen gyorsan tönkre is megy, sok esetben elég, ha fél métert esik a telefon és betonon, vagy valami más, kemény anyagon landol.

De, mégse tántorítson meg a név, hiszen nem csak képernyőket javítanak, vagy cserélnek: ahogy azt már említettem, és a Sony telefonom akkumulátor cseréje kapcsán ismerkedtem meg velük. Az okos olvasó pedig már azt is leszűrhette, abból, amit írtam, hogy többféle márkához is értenek: és ez így gaz. A Sonyn és a már szintén említett kínai telefonokon túl (Xiaomi, Lenovo, Vernee, One Plus, Meizu, Zte, Wiko) javítanak ők meg iPhone-okat, Samsungokat, Lg és Huawei telefonokat is. Tudom, hogy ez úgy is hangzódat, mintha semmihez sem értenének, mert ez túl sok egyszerre, de ez nem így van. A Sony akkumulátor cserén kívül teszteltem már őket Xiaomi, Meizu és iPhone javítással is (nagy a családom), és még egyszer sem csalódtam a munkájukban.

Ami pedig nagyon fontos szolgáltatás sokak számára (nekem pont nem, mert ott járok el minden nap előttük, a Váci úton, de azért nagyon sok mindenkinek igen), az hogy futárszolgálattal is be tudod küldeni hozzájuk a telefonodat javításra. Így persze meghosszabbodik egy, két nappal a folyamat, de van, hogy megéri ezt az egy két napot megvárni: vidéken, nagyon sok helyen a telefonszervizesek nem elég képzettek és vagy nem tudják megjavítani a mobilokat, vagy van, hogy az is előfordul, hogy csak tovább rontják a mobiljainkat. Szóval, szerintem Budapesttől távol eső helyeken is érdemes számba venni őket és a munkájukat. De, ha helyi vagy, és te szeretnéd bevinni a mobilodat, mert időd is van rá, akkor azért mindenképp egyeztess velük időpontot, úgy vettem észre, hogy azt egy picit jobban szeretik.

Amit még fontosnak érzek elmondani, az nem más, mint hogy ha alkatrész cserére szorul a mobilod, akkor náluk van az adott márka gyárában gyártott is és máshonnani után gyártott is. Ez azoknak tud nagyon hasznos lenni, akik anyagilag nem állnak a csúcson. Ha nagy nehezen össze gyűjtöttél egy kis pénzt egy új okostelefonra, de aztán egy, két év múlva beadta a derekát, de nekem épp nincs pénzed újat venni, akkor választhatsz máshol után gyártott alkatrészeket is, amik természetesen olcsóbbak.

Szóval, körülbelül ennyit szerettem volna mondani. Természetesen, az még fontos kérdés lenne, hogy mennyi idő alatt dolgoznak, de ezt nem tudom sajnos megmondani. Telefon válogatja a dolgot. Volt, hogy fél óra alatt kész voltak az egyik kínai telefonom képernyőcseréjével, de azért meggyőztek, hogy ne vigyem még haza, egy napot had száradjon náluk a ragasztó, hogy biztosra megmaradjon a ragasztás. Aztán, egy másik kínai telefon esetében kellett várnom hat hetet, mert épp nem volt raktáron az alkatrészből, amire szükség volt. De ezért nem haragudtam rájuk, hiszen az bárkivel elő fordulhat, hogy valami elfogy raktárról és újra kell rendelni. És én, amikor kínai telefont vásároltam, akkor tisztában voltam ezzel a hátulütővel.

Szóval, csak annyit tudok mondani, hogyha bármi búja, panasza van az okos telefonotoknak, bátran forduljatok ehhez a szervizhez, mert minőségű munkát végeznek remek áron. Higgyétek el nekem, hogy jobban megéri, mint kidobni szerencsétlen telefont, és újat vásárolni.