A net egyik legjobb lehetősége: apróhirdetési oldalak

Az utóbbi időben rengeteg technikai kütyüt halmoztam fel. Ez az átka annak, ha valaki állandóan a technikai újdonságokat keresi, és mindig a legújabb modelleket kutatja, telefonból és tabletből mindig a legjobb kell, aminek olyan új funkciói vannak, amik az előző típusoknál még nem voltak megtalálhatóak. Ennek az az eredménye, hogy legalább 5 tablet van otthon, pedig 1-2 darabot még el is ajándékoztam tavaly, amikor a rokonok közül valakinek éppen születésnapja vagy egyéb ünnepe volt. De akkor sem kell ennyi tablet otthonra, mert az ember egyszerre úgyis csak egyet tud használni. Arról nem is szólva, hogy legalább tíz optikai egér van a fiók mélyén, mert egyiknek sem volt kellemes a fogása, de amúgy semmi bajuk.

Már a nejem is elkezdett veszekedni velem, hogy folyton csak halmozom a számítógépes eszközöket, alig van tőlük hely a szekrényben. Használni persze meg nem használom őket, akkor meg még kevésbé van értelmük úgy, hogy bent vannak a polc mélyén, és már azt sem tudom, merre mit raktam.

Szóval elhatároztam, hogy most már komoly takarításra és lomtalanításra van otthon szükség, vagyis el kell tüntetnem a műszaki cikkek közül azokat, amikre már nincs szükségem.

De rosszul érezném magam úgy, ha csak úgy kidobnám a szemétre azt a rengeteg eszközt, amiket annó még sok pénzért vásároltam, és amúgy még teljesen használhatóak, csak nekem nem kellenek.

Beszélgettem is erről az egyik barátommal, akinek szintén hasonló problémái voltak. Csak ő éppen az autómodelleket gyűjtötte, volt neki vagy 300. Aztán amikor találkozott a barátnőjével, ő megmondta neki, hogy addig nem kötözik be hozzá, amíg az autók felét el nem tünteti. A barátom belement, de mégis sajnálta volna kidobni az autókat, amikre ő is sokat költött, meg amúgy is nagyon szép állapotban voltak, valamelyik még a dobozában. Így kitalálta, hogy ahelyett, hogy kidobná őket, felrakja egy népszerű apróhirdetés oldalra, ahol minden apróhirdetés ingyen van.

Nagyon jó ötletnek tartottam ezt a módszer, a nejem is boldog lehet, hogy így a műszaki cikkek eltűnnek a szekrényből, és legalább egy kis pénzt is tudok keresni az eladásukkal.

Meg is néztem az oldalt jobban, és nagyon szimpatikusnak találtam. Nagyon egyszerű a kezelése, külön lehet szűrni termék szerint, ezeken belül pedig vannak alkategóriák. Aztán lehet szűrni külön hely szerint is, így nem kell messzire menned, ha megtetszett egy termék, hanem a lakóhelyedhez közel is találhatsz.

Megnéztem, hogy is lehet feltölteni hirdetést, ami első látásra nagyon egyszerű folyamatnak tűnt. Gyors regisztráció után csak rá kell nyomni a hirdetés feladása gombra, és ki is lehet tölteni a szükséges adatokat. Meg kell adni egy címet, vagyis a termék nevét, amit el akarsz adni. Aztán meg kell adni a kategóriát, amibe a termék tartozik, és van külön olyan kategória, hogy műszaki cikk, és ezen túl még azt is meg lehet adni, hogy telefont, tévét, számítástechnikai cikket vagy más egyebet akarsz felrakni. A többi lépés már csak annyiból áll, hogy kiválasztod a termék helyét, utáni kiválasztod, hogy mennyit kérsz érte (irányárat is meg lehet adni, ha valaki nyitott az alkudozásra). Végül csak fel kell tölteni pár képet a dologról, meg kell adni egy rövid leírást, hogy mégis mi ez, és nagyjából készen is vagy.

Fel is tettem a tableteket, amiről korábban beszéltem, és már le is csaptak rá páran. Persze, hisz viszonylag új darabok voltak, és alig használtam őket. Az egyik vevő épp tegnap járt nálam. Azt mondta, a kislánya épp most kezdi a gimit, és neki akarta megvenni, hogy segítse a tanulásban. Nagyon örült neki, hogy így olcsón tudott neki egy jó minőségű műszaki cikket venni.

Nagyon kellemes és hasznos így eladni a fölöslegessé vált dolgokat. Szerintem a hétvégén neki is állok, és kitakarítom a garázs szekrényeit. Biztos arra is találok sok olyan terméket, ami másnak nagyobb hasznára lesz, mint nekem.