Ajándék az internetről: a grill vásárlós kaland

Az egyik legkedvesebb kollégám igazi kütyürajongó. Mindenféle technikai eszközzel rabul lehet ejteni, szép kis gyűjteménye van VR-szemüvegekből, telefonokból, még okosórákból is.

Nálunk szokás, hogy kerek születésnapokon mi, kollégák összeadjuk a pénzt, és valami különleges, nagyobb ajándékkal lepjük meg az ünnepeltet. Ez egyszerűen segít jelezni, hogy egy hajóban evezünk és összetartozunk. Péternél, a kütyüs kollégánál viszont most egy kicsit gondba kerültünk… Mit vásároljunk egy 40 éves férfi születésnapjára, aki műszaki cikkel Dunát tudna rekeszteni, egyéb hobbija viszont szinte nincs is?

A net segít ajándékot választani!

A múltkor már írtam, hogy az apróhirdetési oldalakkal nagyon jó a tapasztalatom. Nem csak az üzleti, a magán életben is szoktam egyébként böngészni ezeket, rengeteg hasznos, érdekes ötletet lát az ember. Így találtam például egyedi építésű mopedautót, rengeteg érdekes régiséget, különleges ereklyét a barátoknak… Ez a módszer sokszor bejött már, de most egy kicsit nehezebb volt a dolgunk.

Eleve nehéz lett volna Petinek valamilyen régiséget, különlegességet választani, hiszen a legújabb dolgokért rajong, másrészt szép gyűjteménye van minden féléből… Tudtam, hogy vagy valami hiperújdonság jöhet szóba (csak az nagyon sokba kerül), vagy valami hatalmas ötlettel kell előállnunk (de azt meg ooolyan nehéz!)

Műszaki ember vagyok, úgyhogy elkezdtem egy listát készíteni, hátha az segít leszűkítani a keresést.

  • Kinek keresünk ajándékot: felnőtt férfinek
  • Milyen alkalomra: 40. születésnapra
  • Milyen jellegűt? – Na, itt egy kicsit gondban voltam
  • Milyen összeghatárig: 30-60 ezer forint

Azon gondolkodtam, milyen jó lenne, ha létezne egy algoritmus, ami képes ezek alapján ajándék-alternatívát mutatni nekünk… Mondjuk végignézve a netes boltok kínálatát, vagy ilyesmi…

Jobb, mintha én találtam volna ki!

Ahogyan fúrtam-túrtam az interentes keresőket, rádöbbentem, hogy ilyen algoritmus, vagyis inkább weboldal LÉTEZIK! Elkerekedett a szemem! Nagyon örültem neki…

Ajandek.varazslo.hu-nak hívják, és majdnem pontosan úgy működik, ahogy fent leírtam. Az ember beírja, hogy kinek, milyen ajándékot szeretne, milyen összegig, milyen alkalomra. aztán az oldal összeszedi néhány elég menő webshop ajándékait, és már mutatja is a tippeket. Minden meg lehet rendelni szinte azonnal. Szóval… Ha az ember ügyes, 15 perc alatt megvan a tökéletes ajándék… Ebbe már minden bénázást beleszámoltunk!

Poénból kipróbáltam az oldalt. Mivel nem tudtam, hogy Peti pontosan mit is szeretne, ezért az “érdeklődési kör”-re vonatkozó kérdést egyszerűen üresen hagytam.

A kereső pillanatok alatt feldobott egy rakás érdekes ötletet. Ezek közül mi egy menő grill felszerelést választottunk. Reméltük, hogy ezzel valami új hobbi, érdeklődés felé terelhetjük őt. Szeretjük a kütyüzős énjét persze… De ami túlzás, az túlzás

Grill élmény a köbön

Szerencsénk volt: a webáruházban, amelyikről az ajandek.varazslo.hu segítségével rendeltünk, pont volt raktáron a kiválasztott cuccból, úgyhogy néhány nap múlva a csomag meg is érkezett. Az idő is elég jó volt, úgyhogy úgy döntöttünk, kicsit előrébb hozzuk Peti születésnapját, egy nap sütötte péntekre.

Az irodai hűtőt megraktuk finomságokkal, aztán ebéd időben mindenki mozgolódni kezdett: előkerültek a papír poharak, a tányérok, a evőeszközök, a kollégák pedig meggyőzték Petit, hogy tartson velük ebédelni, csak előbb várjon még egy kicsit az udvaron…

Grill

Egyszer csak felgördült a garázsunk ajtaja, és Peti vadonatúj grill felszerelése némi szénnel és gyújtó folyadékkal már várta is az ünnepeltet!

Talált-süllyedt

Peti a szemét törölgette, amikor rájött, hogy mi is történt, vagyis, hogy nem csak egy partival leptük meg. A grill az ő születésnapi ajándéka.

Kiderült, nagyon régóta vágyott arra, hogy valamilyen módon közelebb tudjon kerülni a barátaihoz, végre partikat házibulikat tarthasson, de egyszerűen nem volt ötlete, hogy néhány LAN-parti megvalósításán kívül komolyabban foglalkozzon a dologgal.

Az ajándék tehát telitalálat volt – ilyen szempontból pedig nagyon örülök, hogy megfogadtam az Ajándék varázsló tanácsát… Látjátok, simán kitalálom a szűrőrendszert, amivel meg lehet keresni a legjobb ajándékot, de ha valaki meg is tudja építeni, akkor az eredmény zseniális! 🙂