Alkatrész és ruha bolt egyben

A műszaki cikkek nagy szerelmese vagyok, ezt be kell vallanom. Ráadásul leginkább a járművek érdekelnek ilyen téren is. Persze nem csak bütykölgetni szeretem őket, de használni is. Egyszerűen imádom a száguldást, és azt, amikor a lóerők röpítik az embert. Nincs is jobb, mint mikor az ember alatt felbőg a motor. Jelenleg autó és motorszereléssel foglalkozom leginkább, de nem terveztem ezt csinálni életem végéig. Persze tökéletesen meg vagyok elégedve a munkámmal, de szeretnék saját vállalkozást is. Elsősorban az is a szerelésről szólna eleinte, de a végső célom, hogy a műhely mellé felhúzzak egy jó kis alkatrész boltot, amivel el tudom látni a környező ügyfeleket a szükséges dolgokkal. És ha már van csavar, lánc, kerék meg minden, ami még kell, akkor már miért ne áruljak néhány ruhát is kifejezetten motorozáshoz.

Már a terveim is megvannak, persze csak fejben, hogy miként nézne ki az egész, és hogyan működne. Sajnos meg kell, hogy mondjam, hogy az ötletem nem teljesen eredeti. A bolt működését a Sixgear ihlette. Velük akkor találkoztam először, amikor motoros kesztyűt akartam venni. Sehol nem találtam igazán megfelelőt csak náluk. A vége az lett a dolognak, hogy kicsit jobban körülnéztem arra felé, és a motoros felszerelések egy egészen új világa terül elém ez által. A munkaerő egyszerűen tökéletes volt. Ha nekem lesz egyszer boltom, ilyen munkatársakat akarnék az biztos. Jó volt a humoruk, folyamatosan viccelődtek, érződött, hogy szeretik amit csinálnak, és jól érzik magukat. Mind emellett persze rendkívül figyelmesek, kedvesek és segítőkészek voltak egész idő alatt, pedig biztos tettem fel nem egy, nem kettő kukacoskodó, vagy épp ostoba kérdést.

Ráadásul az is hamar kiderült, hogy értik a dolgukat, és komoly tapasztalattal rendelkeznek. Ezáltal persze még hatékonyabban tudtak segíteni a végső döntések meghozatalában. Az ilyen típusú munkatársak persze minden ágazatban, minden cégnél jól jönnek, de azt hiszem, hogy mondanom sem kell, hogy a különböző szolgáltatóknál illetve boltokban mennyire fontos a kiszolgálók személye. Persze önmagában véve még ez sem elég. Kell a megfelelő minőségű árú is a hosszú távú siker eléréséhez.

Ilyen téren is megfelelő példaképet találtam a már fentebb említett cégben. Az árujuk ugyanis vitán felülálló módon tökéletes volt. Kicsit utána néztem a dolgoknak és például kiderült, hogy az anyagoknak nem csak a szakítószilárdságát, hanem a kopásállóságát és a légáteresztő képességeit is tesztelik. Ráadásul a labor vizsgálatok mellett a cég megbízottjai terepen is kipróbálják az egyes holmikat. Így aztán nem is csoda, hogy pontosan tudják, hogy kinek mire van szüksége.

De ez még nem minden. A különlegesség is fontos, hiszen az a jó, ha a vevő megjegyzi a boltot ahol vásárolt, és mindezt pozitív érzelmekkel teszi. Ilyen tekintetben is lenne mit másolni a Sixgearről. Az első dolog ugyanis, ami az eszembe jut róluk, hogy ők mutatták meg, hogy milyen elavult és ódivatú már a teljesen sötét motoros ruhám. Erre akkor jöttem rá, amikor a kesztyűmet keresve megláttam, hogy milyen különböző színű felsők és nadrágok vannak náluk. Olyannyira megtetszettek, hogy azon hirtelenjében le is cseréltem a korábbi szettemet, egy sokkal dizájnosabb újra.

Ráadásul ez a döntésem nem csak a külsőségek szempontjából volt jó. A kényelem tekintetében is pozitív csalódás ért. Korábban már hozzászoktam, hogy a motoros ruha csak kényelmetlen lehet, de az új öltözékem megmutatta, hogy ebben is tévedtem. Sokszor szinte olyan, mintha nem is motoros dzsekit hordanék, a hozzá illő nadrággal, hanem egy egyszerű kabátot és farmert.

Ezt a rengeteg pozitívumot nyújtja egy jó bolt, és ráadásul a Sixgear még nem is drága hely. A garantált minőséghez és kiszolgáláshoz képest meglepően olcsón, mondhatni jutányos áron szerezhetjük be náluk a szükséges dolgainkat.

Ezek után azt hiszem, hogy senkit nem lep meg, ha azt mondom, hogy azt szeretném, ha majd egyszer az én alkatrész és motoros ruházati boltomról is így beszélnének. A példa adva van, már csak meg kell valósítani.