Beindul a babakocsigyár- van, amivel jobb nem spórolni

Nem árt tudni róla, hogy egy igazi ezermesternek tartom magam. Amit lehet, azt magam igyekszem megcsinálni. Megszerzem az alapanyagokat, a kellékeket, és amint időm engedi, megtervezem és elkészítem. Csináltam már ültetőládát a kertbe, polcokat a lakásba, próbáltam már székeket csinálni – kevés sikerrel – de amibe nem vágtam bele, az a babakocsi volt. Pedig a párom viccelt is vele, hogy majd beindul a babakocsigyár, és átváltoztatom az egész lakást a célnak megfelelő üzemmé.

Mindig , mikor belekezdek valamibe, az egész lakás megsínyli a próbálkozásaimat. Általában igyekszem rendet tartani magam körül, de ez nem mindig sikerül.

A babaszoba

A baba érkezése előtt még rengeteg dolgot meg kell csinálnunk, például az egykori dolgozószobám a babaszoba funkcióját fogja betölteni, így ki kellett pakolnunk az egészet. Minden szekrényt, asztalt, széket, polcot kiszedtünk, és szépen leragasztottam a padlót, hogy neki is kezdhessünk a szoba átalakításának. Természetesen ilyenkor az első dolog a festés. Egy szép, zöld színt választottunk, és meg is csináltam. Igaz, ha szakemberre bíztuk volna, biztosan nem nézett volna ki az egész lakás úgy, mint egy festéküzem, és abban is biztos vagyok, hogy sokkal hamarabb készen is lettünk volna. De nem tehetek róla, sokkal jobban szeretem, ha mi, a saját két kezünkkel csináljuk meg a saját dolgainkat, mi újítjuk fel a gyerekszobát, és az egyszerűbb bútorokat is mi rakjuk össze. Amit kétkezi munkával készítettünk, azt mindig sokkal jobban megbecsüljük, és én ennek a híve vagyok.

A babaszoba kifestése után következtek a bútorok. A párom nem engedte, hogy babaágyat is itthon rakjunk össze, mert azt mondta, nekem egy év sem lenne elég, hogy elkészítsem, szóval elmentünk egy hosszadalmas bevásárlókörútra, hogy a kis jövevény érkezésére minden meglegyen, amire csak szüksége lesz.

Lehet, hogy ennél sokkal lassabban készítettem volna el a szekrényeket, a polcokat, de az biztos, hogy olyan lett volna, amilyet mi akarunk. Így most be kell érnünk a bolti tömeggyártással, azokkal a bútorokkal, amit mindenki megvehet.

Babakocsi

A babakocsi vásárlása egy külön történet. Őszintén szólva nem akartam, hogy babakocsigyár legyen a lakásunk, és valljuk be nem is értek valami sokat a babakocsikhoz. A működésük nem túl bonyolult, de az elkészítéséhez igazán nem elég pár méretre szabatott falap, egy kis józan ész és rengeteg tervezés. Mert nekem általában ebből állnak a dolgok. A szekrényt, amit kivittünk a régi dolgozószobámból, szintén így készítettem. Megterveztem magamnak, méricskéltem, és az elemeit egy bútorlap szabásznál levágattam és otthon már csak annyi dolgom volt, hogy az egyes elemeket összeépítsem.

A babkocsi egy ennél sokkalta bonyolultabb szerkezet. Nem elég, hogy nem fából van, de az anyagon és a kialakításon kívül sok olyan apró részlet van, amire figyelni kell. A babakocsi kiválasztása nagyon fontos, hiszen a gyermekünk ebben fogja egy darabig az egyik legtöbb időt eltölteni. Olyan babakocsit kell választanunk, ami a mindennapi használatot is simán bírja.

Nekem eredetileg az volt a tervem, hogy a híres autó felújító műsorok mintájára szerzünk egy lepukkantabb kocsit, majd azt újítjuk fel a saját igényeim szerint. Persze a párom egyáltalán nem örült az ötletnek és le is beszélt róla, ismét azzal az érvvel, hogy nem vagyunk mi babakocsigyár.

Ezek után tényleg minden törekvésemet leszavazta, és végül az interneten kerestünk babakocsit. Persze miközben nézegettük őket, rengeteg jó ötletem támadt, de a számolgatások után rájöttem, hogy egy babakocsit feltuningolni valóban sokkal drágább lenne, mint venni egy olyat, ami minden felmerülő igényünknek megfelel.

Az interneten futottunk bele egy hirdetésbe, a babakocsik.hu reklámozta magát. Alapjában véve nem szoktam a hirdetésekre kattintani, de most megtettem. Napok óta kerestük a megfelelő babakocsit, egyikünk sem volt hajlandó kompromisszumokra, nem voltunk hajlandóak lemondani a megtárgyalt funkciókról egy másik modell javára. Nem akartam lejjebb adni az igényeinkből, de a babakocsik.hu-nak hála nem is kellett.

Ezelőtt egyik helyen sem találtunk ekkora választékot, egyik oldalon sem volt ilyen sok babakocsi, ennyire sok funkcióval. Prémium minőségű az összes termékük, és a legtöbb teljesen megfelel – az amúgy szerintem egyáltalán nem vészes és magas – elvárásainknak.

Már az első modell, amire rákattintottam megfelelt az általunk támasztott elvárásoknak, azaz könnyű váza van, a belseje allergén anyagoktól mentes pamutból készült, kókuszrost matrac van benne, a fogantyúk mind magas minőségű bőrből készültek, a bevonata vízlepergető, és ami a legjobb, hogy nem csak egyetlen részből áll. Van hozzá autósülés, mózeskosár és sport ülőrész is, így gyakorlatilag amíg magától nem jár, elég lesz ez az egy babakocsi. Több pontos biztonsági öv rendszer, a nagy kerekek miatt nem ráz annyira, ráadásul ha ezek el is kopnak sincs baj, mert fel lehet fújni őket.

Engem teljesen megnyert, így végül megmutattam a páromnak is, hogy milyen nagyszerű kis járgányt találtam, részéről pedig szerelem volt első látásra. Esővédő fólia, szúnyogháló szett, lábtakaró rész is jár hozzá. Olyan dolgok, amikre magunktól nem is gondoltunk volna, de az biztos, hogy hasznosak lesznek. Nem úgy, mint máshol, ahol csupa haszontalan dolgokat pakoltak a babakocsikba.

Szerencsére nem kellett elmennünk érte a boltjukba, mivel házhoz is szállítanak, ami az online rendelés egyik hatalmas előnye. Megspóroltunk magunknak egy utazást, ráadásul egy bizonyos összeg felett a szállítás egyáltalán nem is kerül plusz pénzbe!

Sikeresen megszereztük álmaink babakocsiját anélkül, hogy babakocsigyár lett volna a lakásunkból és nekem is be kell látnom, hogy nem mindig az a jobb, amit én csinálok, és hiába értek rengeteg mindenhez, babakocsit mégsem tudnék összerakni itthon. Főleg nem olyan kiemelkedően magas minőségben, mint ahogyan azt egy igazi babakocsigyár tudja.