Csak pár perc pihenő a cserépkályha mellett

Mindenkinek kell egy békés sziget a lakáson belül, ahol a hosszú munkanap után megpihenhet egy pillanatra. Neked van ilyen?

Hosszú volt a nap

Rengeteg ügyfelünk volt az utóbbi hónapban, sokszor éjszakáig bent kellett maradnom a papírmunkák miatt. Néha már az is eszembe jutott, hogy haza se jövök, úgysem lenne időm 2-3 óránál többet aludni, aztán jöhetnék vissza a céghez. Örülünk, hogy sok a vásárló, de jobb lenne, ha az évben egyenletesen elosztva jönnének, nem csak így tavasszal. De az élet nem így működik.

Kell pár perc szünetfireplace-558985_640

Ahogy hazaérek, az első dolgom, miután ledobom a kabátom, hogy felteszek egy liter teát főni, és begyújtom a cserépkályhámat, amire annak idején hónapokig tettem félre. Amíg a víz felforr, van pár nyugodt percem, ami alatt hátradőlhetek a fotelemben. Ilyenkor lehunyom a szemem, (hiszen úgyis hallani fogom, ha kész a tea) és megpróbálok mindent kizárni a fejemből. Ha nincs időm rendesen aludni az este, ez is megteszi, hogy kicsit kitisztuljon az agyam.

Még most sem bántam meg, hogy annak idején nem spóroltam a pénzzel, és megépítettem magamnak ezt a kis „szigetet” az otthonomban. A fotel és a cserépkályha ára mellett is bőven remek befektetésnek mondhatom, hiszen így gyakorlatilag mindig az erőm teljében tudok maradni.

Még nem ért véget a nagy hajtás, de ha ezt a kis rituálét minden este végre tudom hajtani, azt hiszem, megbirkózok vele. Mindenkinek kell egy biztos pont, egy menedék, ahova ledobhatja magát egy hosszú nap után. Ettől tudunk ugyanolyan erővel nekivágni a következő munkanapnak.