Egy igazán felelősségteljes feladat: polccsere a munkahelyemen

Egy műszaki cikkeket forgalmazó áruházban dolgozom, az egyik üzlet vezető-helyetteseként. Sokan azt hihetik, ez már olyan magas beosztás, hogy a beszerzési feladatokat valaki más végzi, de ez nem így van. A beszerzés egy igen felelősségteljes feladat, amihez odafigyelés és alaposság szükségeltetik, így én kaptam meg ezt a melót. Mivel több nagy raktárunk is van, ezért elengedhetetlen, hogy minőségi, strapabíró polcokkal legyenek tele, amik bírják a nehéz súlyokat is. Nos, a jelenlegi polcainkról ez nem igazán mondható el. Az előttem itt lévő vezető-helyettes egy eléggé megbízhatatlan céget talált, akik silány minőségű polcokkal láttak el minket. Ezek ugyan első ránézésre nem tűntek fel, 2-3 év után ütköztek ki a problémák, miután – mily véletlen – már lejárt a garancia rájuk. Sokat ki kellett selejtezni már és egyre nehezebben férünk el, a felettesemmel ezért megbeszéltük, sürgősen szükségünk lesz vadonatúj polcokra, a régieket pedig haladéktalanul ki kell dobálni. Ez egy nagyon összetett feladat, ami odafigyelést igényel és szervezettséget, így magam mellé fogadtam segítőtársnak az egyik alkalmazottamat, Simont. Az ő feladata lett a raktárak kipakolása és a termékek ideiglenes tárolásának megoldása. Szerencsére tudott szerezni nekünk átmenetileg egy másik raktárt, ahová át tudtunk pakolni és addig béreltük, míg szükséges volt. Én pedig nekiálltam megkeresni a tökéletes partnert.

Nem volt könnyű dolgom, az tény. Hogyan is kezdjen neki egy ilyennek az ember egyáltalán? Az interneten való kutakodás eredményeként azonban elég hamar rábukkantam egy igazán biztatónak tűnő oldalra: a rackinglog.hu-ra. A raklapos állványrendszer leírása tökéletesen megfelelt annak, mint amit elképzeltem magunknak. Meglepő módon, a többi oldaltól eltérően itt találtam egy bemutató videót, amiben láthattam a később megrendelt polcrendszert. Sokat segítenek az ilyen tájékoztató felvételek szerintem, a többi üzlet is átvehetné ezt a marketinget, mert ezzel csak magukhoz csalogatnák ők is a vásárlókat. Volt lehetőségem ajánlatot kérni az oldalon keresztül és éltem is ezzel a lehetőséggel. A kérésbe belefoglaltam mindent, amit fontosnak gondoltam, elsősorban a raktárak számát és a belmagasságukat, valamint a szükséges méreteket, ugyanis speciális igényeink voltak. Beleírtam még, hogy szeretnénk élni az ingyenes felmérés lehetőségével. Reménykedtem, hogy nem fog hetekbe telni, míg megkapom az ajánlatot és kijönnek megnézni a terepet.

Imáim meghallgatásra találtak, ugyanis még azon a héten megkaptam a visszaigazolást. Egy telefonos egyeztetés során lebeszéltünk egy időpontot a helyszín felméréssel kapcsolatban, a munka további részét pedig azután tudtuk csak megdumálni velük. A megbeszélt időpontban kijöttek a raktárakhoz a RackingLog munkatársai. Konkrétan három raktárunk van, mindegyiknek ugyanakkora a belmagassága, de mindháromba különböző méretű polcrendszerre volt szükségünk, ezeket az információkat ismételten elmondtam a cég munkatársainak, akik tudomásul vették az igényeinket és az elmondottak alapján végezték el a felmérést. A rá következő hét folyamán megkaptuk a hivatalos árajánlatot is. A főnökömmel konzultáltam ezzel kapcsolatban, akinek szintén elnyerte a tetszését az ajánlatban szereplő összeg, így leadtuk a megrendelésünket a RackingLog felé. A további időpontokat és a szerződés aláírását már a felettesemmel beszélték meg, de mikor megérkeztek a polcelemekkel, én mentem ki felügyelni a munkálatokat. Olyan gyorsan történt minden, nem sok idő telt el a rendelés leadása és a kiszállítás között és máris készen álltak a raktárak a termékek befogadására. Mivel sokféle polcelemről volt szó, természetesen éltünk a lehetőséggel és a cég munkatársaival szereltettük össze őket. Ez a raklapos állványrendszer azért is hasznos, mert így raklapostul rá tudjuk helyezni a műszaki cikkeket targonca segítségével a polcokra, nem kell szétszedni őket, így könnyebb az átláthatóság és a darabszám figyelése. Miután elmentek a RackingLog munkatársai, megelégedetten néztem végig a helyen. Egész napos meló volt, de megoldották a fiúk, a raktáraink végleg elkészültek, megtörtént a polcok cseréje. Este összeültünk a csapattal, hogy megünnepeljük a sikert és ittunk egyet a RackingLog-ra is.