Flottakezelés és műszaki szakértelem

Egyelőre kevesen vannak még azzal tisztában, hogy mit is jelent az a flottakezelés. Pedig elég nagy találmány, és igen hasznos tud lenni mind a két fél számára. De hát mit is várunk akkor, ha az emberek nagy része még a műszaki cikkeket is idegen civilizáció agyszüleményeként kezelik a legtöbbször, főleg az idősebb korosztály. Leginkább az idősebb korosztály rendezkedett be arra is, hogy minden, amit az életben elér, azt sajátjának kell tudnia, különben az egész értelmét veszti. Ezért van az, hogy míg nyugatra generációkon keresztül probléma nélkül lehet bérelni egy adott lakást/házat, itthon csak akkor tehetsz bármit is a lakásoddal, ha ténylegesen a Tied, vagy legalább is így fogják fel az emberek.

A flottakezelés lényegében ugyanaz, mint a lakás bérbeadás. Felvásárolsz rengeteg autót, intézed a karbantartásukat, a velük járó papírmunkát, közben pedig cégautó gyanánt bérbe adod vállalkozásoknak. Az ügyfél használja a tulajdonodat, de Te tartod karban, Te intézel vele minden lényeges dolgot. Ügyfélnek azért kényelmes, mert a flottakezelés leveszi a válláról a terhet, nem kell még egy embert alkalmaznia, aki csak a gépkocsi parkért felel, valamint költsége sincs a bérleti díjon túl, legalább is rendeltetésszerű használat esetén.

Ugyanezt már nem lehetne megtenni például elektronikai eszközökkel. Azaz, hogy meglehetne, csak nem érdemes. Például elképzelni is elég furcsa, hogy ha mondjuk egy kétszáz fős cégnél nincsenek munkaeszközök, számítógépek a tárgyi eszköztárban, hanem csak béreljük azokat egy külső cégtől. Nem tartom kizártnak, hogy működőképes lehetne ez a rendszer is, e nagyon fura elképzelni. Valamint a flottakezelés és a lakás bérbeadás is azért éri meg a bérlőnek, mert ezek nagyobb költségvonzatú beszerzések lennének, amit nem mindenki engedhet meg magának, vagy esetleg különböző mértékben korlátozottak a kiadások, és így viszont meg lehet oldani, tartós bérlet esetén. a magánszemélyek is azért bérelnek lakást, mert ugyan lehet, hogy ha kölcsönből vennének egyet, a törlesztő részlet olcsóbb lenne, mint a havi lakbér, de sokkal kevesebb macerával jár, kényelmesebb, és ha el kíván költözni az ember, akkor nem kell vevőt, vagy albérlőt keresni, hanem csak egyszerűen odébb áll.

Ha most újra kezdhetném, lehetséges, hogy én is alapítanék egy flottakezelő céget, vagy legalább is beszállnék valaki mellé társnak. Korábbi munkáim során már csináltam hasonló munkákat, és nem lenne nehéz belejönni, viszont látok benne potenciát és értelmet, ami a mai világ működésében már ritkaság számba megy. Az elektronikai eszközök fejlesztése lehetne a másik, amibe belekezdenék, de hát ahhoz viszont eléggé humán beállítottságú vagyok, hogy a felhasználói élményen túl semmit ne értsek ezekhez a dolgokhoz.

Ti milyen pályát választanátok, ha újra kezdhetnétek az életeteket?