Karácsonyi elővásárlás, ausztriai munkavállalás

wildberg-609804_640Már csak pár napom van itthon, és ez idő alatt kell mindent elintéznem. Sok a tennivalóm, hiszen még meg kell vennem az unokahúgomnak, és az unokaöcsémnek a karácsonyi ajándékát. Már minden ketten tudják, hogy hogy is van karácsonykor az ajándékosztás, így nem kell dugdosni a dolgokat.

Szeretem a lurkókat, és sokat számítanak nekem. Amikor itthon vagyok, igyekszem minél több időt velük tölteni, hogy tudják, hogy fontosak nekem. A karácsony pont ez miatt egy igen csak fontos nap az életünkben.

A karácsonyi hangulat

Sajnos ezt az időszakot nem tudjuk együtt tölteni, hiszen én Ausztriában dolgozom, és pár nap múlva megyek is vissza dolgozni újabb 3 hónapra. Mivel már elég nagyok, és értelmesek, így mindent meg lehet velük beszélni. Tudják, hogy én ebből élek, és muszáj kimennem. Mivel a karácsonyt nem hozzuk előre, így egymás nélkül ünnepelünk. Persze távolság ide, vagy oda, az ajándék nem maradhat el, hiszen ez az ünnepel együtt jár.

Mint említettem már elég nagyok, így hogy megfelelő ajándékot találjak nekik, el szoktam vinni őket vásárolni. Van, hogy elcsábulok, és ha olyan valamit találnak, akkor azonnal megkapják, de ami a karácsonyi ajándék, azt csak szenteste kapják meg. Mivel én ilyenkor már több száz kilométerre vagyok, így én nem adhatom oda, ezt a testvérem szokta megoldani helyettem. Az összekészített csomagokat nálam megtalálják fent, és persze szoktam mellé tenni valami apróságot, meglepetést, amiről nem is tudnak,hogy mégis csak legyen valami meglepetés is az mellett, amit ők választanak ki.

A család

Fontos a család mindenki életében. Én el sem tudnám képzelni nélkülük a világot. Persze mindenkinek van saját élete, de tudom, ha bajban vagyok, akkor kire számíthatok. Igen csak szerencsés vagyok ez miatt, hiszen mindig is jó testvérek voltunk. nem mondom, hogy mi nem civakodtunk, mint bármelyik másik testvérpár, de mégis megmaradt a jó kapcsolat, a távolság ellenére is.

Minden alkalommal, amikor jövök haza a testvérem valami finom hazai ízzel vár, hiszen tudja, hogy 3 hónap hosszú idő, és a hazai ízeket semmi nem pótolhatja.

Majd másfél éve döntöttem az ausztriai munkavállalás mellett. Sokáig itthon volt munkám, aztán keresgéltem, de nem találtam megfelelőt, és olyat amiből meg is lehet élni. Mint mindenkinek, nekem is vannak céljaim, vágyaim, amihez viszont agyagi háttér szükséges. Nagyon szeretem a virágokat, így az az álmom, ha hazajövök, akkor nyitok egy kis virágboltot. Felénk még nincs olyan sok, így ha sikerülne beindítani, akkor az nagyon jó lenne. Persze ehhez azért még egy darabig ki kell járnom, és kell egy kis pénzt is gyűjtenem. Persze azt soha nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, még az is lehet, hogy kint maradok Ausztriában dolgozni.