Kikapcsolódni is tudni kell

Ahogyan azt olvashattátok, imádok mindent, aminek köze van a műszaki cikkekhez, így a munkám az életem. Folyamatosan pörgök az újabbnál újabb termékeken, próbálom megfejteni őket és a lehető legjobban elsajátítani minden részüket, hogy ki tudjam szolgálni és elégíteni vendégeim igényeit. Rengeteg remek és izgalmasabbnál izgalmasabb dologgal találkozom nap mint nap, de a mai világ technikai fejlődésének gyorsasága miatt ez szinte már egy 0-24 órás munkává vált.

Ezért is határoztam el az elmúlt hónapokban, hogy a hétvégéimen félreteszem a munkát és kikapcsolódás céljából az egyik legnagyobb szenvedélyemnek fogok élni, amikor csak tudok: a vadászatnak.

No nem kell megijedni, én nem az a fajta vadászatnak hódoló ember vagyok, aki csak úgy fogja magát és elindul a nagy világba (ez esetben erdőbe). Van egy barátom, György, neki ez a szakmája és sokszor jár terepre is. Néhanapján van olyan szerencsém, hogy én is csatlakozhatok a küldetéshez és részt vehetek a folyamatban. Természetesen ezek az alkalmak nem érnek váratlanul, már rég beruháztam mindenfajta felszerelésbe, hogy teljesen át tudjam élni a szerepemet; van bakancsom, mellényem és kalapom is. Sőt, még egy közepes méretű vadásztáska büszke tulajdonosa is vagyok!

Bevallom, az táskán eleinte kicsit hezitáltam, de György barátom ajánlotta és a tapasztalat is azt mutatja, hogy megérte beruháznom rá, hiszen nem csak időálló, de igazából minden belefér, amire szükségem lehet egy-egy ilyen expedíciónál.

Megmutatott nekem egy oldalt, ahonnan rengeteg féle táskát lehet rendelni. Bevallom, azért kicsit izgultam, hogy milyen lesz majd a táska, amit kapni fogok, hiszen online táskát vásárolni számomra olyannak tűnt, mintha cipőt vettem volna: ki tudja, hogy azt kapom-e, amit várok. De aztán megnyugodtam, mert láttam, hogy cserére is van lehetőség, persze bizonyos keretek között. De aztán láttam a részletes leírásokat a táskák mellett, ott van a méretük is megjelölve, szóval hamar megnyugodtam. Meg, elvégre ajánlás alapján találtam meg őket, szóval tudtam, hogy minőségi árut fogok kapni a pénzemért. Az egyik legjobb befektetés volt számomra, hogy a bagbox.hu weboldalról rendeltem, és amint láttam, akkora a választék, hogy lehet, hogy a karácsonyi bevásárlást is innen oldom majd meg, és valaki – speciell az apukám – innen fog kapni tőlem egy gyönyörű táskát majd.

Tudom, a vadászat egy elég megosztó téma lehet, de ha jó szándékkal és céllal csinálja az ember, akkor nagy segítséget nyújthat a természetnek. Legtöbbször olyan vadak a célpontok, akik abban a környezetben túlszaporodtak és emberi beavatkozásra van szükség. Habár bevallom, ezt a részét Györgyre szoktam hagyni, mégis csak ő a szakember…

A környezet által kínált nyugalom az, ami a legjobban meg fogott benne. Ott kint, a mondhatni vadonban, minden egyes mozzanatnak nagy jelentősége van, ami azért a rohanó munkám során üdítő tud lenni. Nem a versenyen és a gyorsaságon van a hangsúly, hanem a stratégián és összpontosításon.

Ezért is esik jól néha-néha kiszakadni az üzletben töltött világomból és egy olyan helyre menni, ahol a technika ördöge nem élvez prioritást. Mindig feltölt az idő, amit Györggyel töltök és így újult erővel rugaszkodhatok neki az újabb (és modernebb) mindennapi kihívásaimnak.

Akármilyen hobbitok is van, higgyétek el, megéri az időt és energiát belefektetni még akkor is, ha a munkátok a kedvenc szabadidős elfoglaltságotok. Néha érdemes másra szánni az időt a megújulás értekében és tudom, hogy később megköszönitek majd magatoknak, hiszen ezzel inspirációt is gyűjthettek egy-egy újabb fejezethez az életetekben.