Műszaki cikk kereskedőként tudom, hogy a webáruházakban lesz a jövő

Mi a dolga egy kereskedőnek? Hát erre e kérdésre nem is tudom, hogy mit válaszoljak. Leginkább az, hogy kereskedjen. De természetesen ez ennél sokkal összetettebb dolog. Például nem azért kereskedünk egy termékkel, én adott esetben műszaki cikkekkel, hogy csak eladjam őket, hanem, hogy saját profitra is tegyek szert, növeljem a jövedelmemet.

Milyen egy jó kereskedő?

Egy jó kereskedő véleményem szerint először is nagyon ért a szakmához, megfelelő tárgyi és gyakorlati tudással is rendelkezik a termékeinek az eladásához. Ha mondjuk műszaki cikkekről van szó, akkor ez még inkább fontos, hogy tisztában legyünk a dolgokkal, ki tudjuk segíteni a vásárlókat és tájékoztatni meg informálni őket az általuk megvásárolni kívánt termékekről. Mind ezek mellett meg természetesen nagyon fontos az is, hogy milyen kapcsolatot ápol egy kereskedő a vevőkkel. Ugyanis, ha nem vagyunk kellőképpen udvariasak, kedvesek, barátságosak és alázatosak az emberekkel, akkor az bizony az üzletünk rovására is mehet. Senki sem tartózkodik szívesen mondjuk egy olyan étteremben, ahol nem megfelelő a kiszolgálás, durvább esetben bunkó a pincér, esetleg hanyag.  Tényleg fontos az, hogy tudjon bánni a kereskedő a vevőkkel a megfelelő módon, stílusban, hangulatban.

Hogyan érhetjük el a vevőket?

Régebben az újsághirdetések, plakátok kitevése, szórólapok osztogatása volt a legjellemzőbb módja annak, hogy egy kereskedő reklámozza és népszerűsítse magát. Ez ma már azonban mondhatni a múlté, mert az internet átveszi a szerepét a papírformának. A legtöbb emberhez a napjainkban a neten keresztül jutnak el az információk. Például facebook hirdetéseken keresztül, vagy személyre szóló üzenetekben, körlevelekben. És ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni, akkor bizony eljön az ideje, hogy előbb, vagy utóbb a webáruház készítésnél kössünk ki. Jelenleg nincs ennél jobb ötletem a vevők és potenciális vásárlójelöltek elérésére.

Miért jó eszköz egy webáruház egy kereskedő számára?

Mert a termékeit online is értékesítheti egy egyedi arculatú honlapon, és ennek az egyedi design- nak köszönhetően az emberek érdeklődését is sokkal jobban felkelti, mint mondjuk egy fekete fehér újságban található hirdetés a termékekről. Továbbá a bankkártyás fizetés is lehetséges a vásárló számára, ami megkönnyíti a dolgát, ráadásul személyesen vagy egy üzletben ez nem mindig lehetséges fizetési mód. Ha én is belevágok egy webáruház készítésébe, akkor majd azt remélem, hogy fellendül a vásárlási mennyiség, hiszen, ha több ember tájékozódik a műszaki cikkekről és a termékeimről, akkor többen is fognak tőlem vásárolni, rendelni. A webshopok használata nagyon egyszerű a vevők számára, de hatékony egy kereskedőnek is. Akik ilyen weboldalakat készítenek, azok rendelkeznek a szükséges tudással ahhoz, hogy minden jogot fenntartva egy nagyon versenyképes honlapot hozzanak létre a kereskedő számára és idővel fejlesszék is azt. Én csak ajánlani tudom ezt a lehetőséget, mert csak a hasznukra tud válni. Ráadásul lehetőség van ingyen is webáruház készítésre, szóval az anyagiak miatt sem kell aggódnunk, csak profitunk fog származni belőle.

Milyen műszaki cikkekkel kereskednek az emberek általában?

Ez a kategória nagyon tág és ahány ember, annyi igény, szóval nem nagyon lehet ebből általánosságot levonni, legalább is az én véleményem szerint nem. Manapság például nagyon népszerű a szórakoztató elektronika, a színpadtechnika meg hangosításhoz való tárgyak, meg a Dj felszerelések is és az ehhez tartozó eszközök. Mint például: a CD lejátszó, DJ kiegészítő, DJ lemezjátszó és DJ szett, effekt processzor, aktív hangfal, asztali Blu- ray lejátszó és felvevő, asztali CD lejátszó, asztali DVD lejátszó és felvevő, hordozható hangszóró vagy asztali multimédia lejátszó, effektgép, fény vezérlő, fénytechnika, füstgép és kellékei, keverőerősítő, de még tovább is sorolhatnám, tényleg nehéz lenne csupán néhány terméket kiemelni a sok közül.

Egy biztos, hogy ha bármire szüksége van valakinek műszaki cikkekkel kapcsolatban, akkor engem bátran kereshetnek és remélem, hogy a közel jövőben már egyenesen a saját, elkészült webáruházamból is fognak rendelni az emberek termékeket.