Műszaki cikkek és fogpótlás olcsón

Manapság már nem ciki, hogyha az ember nyíltan vállalja, hogy imádja vadászni a kedvezményeket és leárazásokat. Nincs azzal semmi baj, hogyha valaki megpróbál minél jobban spórolni és csupán annyi pénzt elkölteni egy bizonyos termékre, vagy éppen szolgáltatásra, amennyit nagyon muszáj. Hogyha éppen nem életbevágóan fontos vásárlásról van szó, hanem olyanról, amit el lehet csúsztatni néhány nappal, héttel, vagy akár hónappal is, akkor az esetek nagy többségében bizony megéri várni. Minden évnek vannak olyan szakaszai, amikor hatalmas kedvezményeket és árleszállításokat lehet kifogni, a lényeg csupán annyi, hogy ezt ki is kell várni.

 

Én magam is többször éltem már ennek a várakozásnak a lehetőségével, így eshetett meg az, hogy kedvezményesen vettem tévét a nappaliba, mobiltelefont a feleségemnek és hangszórókat a fiam szobájába. Ez utóbbit viszont már jól meg is bántam… Frici már régóta rágta a fülem, hogy szeretne egy jó minőségű, nagyobb teljesítményű 2.1-es hangfalat, vagyis inkább hangfal szettet a szobájába. Amikor rábukkantam egy jó akcióra, meg is vettem neki, ő pedig azóta bőszen használja is. Nagy hangerőn. Szörnyű zenékre. Sebaj, legalább olcsó volt, a megspórolt pénzből akár vehetnék magamnak egy pár jól szigetelő füldugót. Ha a helyzet így megy majd tovább, nem tartom kizártnak, hogy tényleg be fogok szerezni valami ilyesmit.

 

A spórolással kapcsolatban azonban egy fontos dolgot mindenképpen megjegyeznék. Biztos sokan hallottátok már azt a mondást, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Az esetek többségében pedig, tisztelet a kivételnek, ez valóban így is van. Ha az ember szeretne kevesebbet költeni, akkor megéri vadászni az akciókat, amiknél kedvezményes áron tud jó minőségű termékekhez jutni. Mint ezt már ki is fejtettem, ennek én is híve vagyok. Azonban sokan úgy próbálnak meg spórolni, hogy nem akciókra és kedvezményekre vadásznak, hanem megnézik, hogy például melyik a legeslegolcsóbb tévé, vagy telefon, amit kapni lehet, és azt veszik meg. Ezzel azért nem értek egyet, mert egy olcsóbb, de silány minőségű termék nem olyan tartós, mint a picivel drágább, de megbízható társaik. Szóval összességében elmondhatjuk, hogy sokszor a drágább dolgokkal jobban lehet spórolni, mert azok tartósabbak, így ritkábban kell javíttatni, vagy újat vásárolni belőlük, mint az eredetileg olcsóbb, de silányabb áruból.

 

Én is beleestem ebbe a hibába már régebben, így saját tapasztalatból beszélek. A fiam, amikor még kisebb volt, imádott focizni. A névnapjára vettünk neki egy focilabdát. Ez nem bőrből volt, hanem műanyag volt a borítása. Nos, a helyzet az volt, hogy két héttel később Frici és a barátai úgy szétrúgták a labdát, hogy használhatatlanná vált, szóval vennünk kellett neki egy másikat. Ezáltal pedig beleléptünk egy ördögi körbe… Amikor már a negyedik labda mondta fel a szolgálatot rövid időn belül, akkor elkezdtünk számolgatni a feleségemmel, hogy lassan annyi pénzt elköltöttünk „olcsó” labdára, hogy akár már egy jó minőségű, bőrből készültet is vehettünk volna belőle. Végül aztán így is lett. Vettünk egy bőrfocit, ami a mai napig megállja a helyét. Persze a használattól ez is megkopott egy kicsit, de sehol nem jött szét és még mindig remekül használható.

 

A focilabdás eset óta sehol sem a legalacsonyabb árat keresem, hanem a legjobb ár-érték arányú terméket, vagy éppen szolgáltatást. Legutóbb például a feleségemnek segítettem ilyesfajta döntést meghozni. Fogpótlásra volt szüksége, de mivel tudta, hogy az egy drága dolog, szeretett volna vele minél inkább spórolni. Együtt rákerestünk az interneten a „fogpótlás olcsón” kifejezésre és elkezdtük böngészni a találatokat. Hamar rábukkantunk egy szimpatikus weboldalra, ahol kifejtették, hogy ha fogpótlásról van szó, akkor ne a legolcsóbbat keressük, hanem a legjobbat, hiszen az a cél, hogy a fogpótlásunk tartós és szép legyen, amivel nem kell hetente visszajárni a rendelőbe különböző problémák miatt. Nekem egyből szimpatikus lett a hozzáállás, és felvetettem a feleségemnek, hogy mi lenne, ha azt a fogászatot keresnénk fel, aminek a honlapján ezt a cikket találtuk.

 

Végül így is lett és azt kell mondjam, hogy nagyon jó döntést hoztunk. Persze a feleségem tudna erről még jobban nyilatkozni, hiszen mégiscsak az ő szájában történt a munka, de annyit külső szemlélőként jól láttam, hogy a fogorvos nagyon profi volt, aki értett ahhoz, amit csinál, a feleségem pedig egy nagyon szép foggal gazdagodott, amiről nem lehet megmondani, hogy nem igazi.

 

Szerencsére nekem még nincsenek problémáim a fogsorommal, feltehetően jó géneket örököltem, de ha egyszer a jövőben nekem is fogpótlásra lenne szükségem, akkor biztos, hogy ugyan abba a rendelőbe fogok menni, ahová a feleségem is ment.