Régi jó barátom segített a köhögésemen

 

Jani barátommal gimnáziumban voltunk osztálytársak, ott lettünk nagyon jóban. Azóta szinte elválaszthatatlan barátok vagyunk. Voltunk kint nyáron Németországban is dolgozni még jó pár évvel ezelőtt, és ezeken kívül is nagyon sok közös programot csináltunk már együtt.

 

Azóta már más vizeken evezünk, elkezdtük a nagybetűs életet, külön lakunk a családunktól és dolgozunk. Jani most kezdett el dolgozni egy bizományi boltban, ahol kifejezetten csak műszaki cikkeket vesznek be. Mindigis érdeklődött a műszaki cikkek iránt, éppen ezért gondolta úgy, hogy mivel van hozzá affinitása, ért hozzá, ez egy neki való munka lesz.

 

Pár héttel ezelőtt be is mentem hozzá az üzletbe, mert éppen szabadnapos voltam, és gondoltam megnézem, hogy telik egy napja, mit csinál, de természetesen nem egész nap voltam nála. Nagyon lelkesen mutogatta nekem a műszaki cikkeket, elmondott pár dolgot, beszélgettünk is, és megittunk egy jó kávét. Miután megittuk a kávét még maradtam az üzletben egy kicsit, és sajnos nagyon rám jött a köhögés.

 

Akkor már napok óta köhögtem, fájt a torkom, és nem igazán tudtam, mit kezdjek ezzel az egésszel, úgy voltam vele, hogy majd elmúlik. Sajnos én elég rosszul állok hozzá betegségekhez, nem veszem őket komolyan, úgy vagyok vele, hogy ahogy jött, az el is múlik, nem kell gyógyszert szednem, semmit nem kell csinálnom. Soha nem jártam így viszont, valahogy nem tudtam engedni ebből, és nagyon ritkán használtam gyógyszert. Viszont nagyon csúnyán köhögtem a műszaki üzletben, ahol ugye Jani dolgozik, annyira, hogy mondta is, van nála tantum verde spray, vigyem haza, és használjam, míg jobb nem lesz.

 

És ajánlott egy tök jó honlapot, ez nem más, mint a prevenciopatika.hu, innen szokott rendelni online gyógyszereket. Mondta, hogy nagyon rendes, megbízható cégről van szó, gyorsan és pontosan mindent kihoznak a megbeszélt időre. Mivel ő is köhögéssel küszködött előtte körülbelül egy hónappal, előtte rendelt magának tantum verde spray-t, és utána rendelt még egy adaggal, és az volt az, amit odaadott nekem, hogy jobban legyek.

 

Mikor hazamentem, el is kezdtem használni, és pár napra rá szinte teljesen meggyógyultam. Vissza is mentem Janihoz a műszaki üzletbe, hogy megköszönjem neki élőben is, és vissza adhassam az árát a tantum verde spray-nek. Nagyon jófej volt, azt mondta, hogy nem kell visszaadni az árát, örült, hogy tudott segíteni. Viszont én mégis azt éreztem, hogy szeretnék valamit viszonozni, ha már segített nekem. Ennek az lett az eredménye, hogy végülis vettem tőle egy használt DVD lejátszót, mivel úgyis szükségem volt már egy újra. Jani nagyon jól tudta, hogy miért vettem meg. Tudta, hogy vehettem volna újat is, és azért nála vásároltam mégis, mert ezzel szerettem volna meghálálni neki a segítségét. Majd ő is megköszönte nekem a vásárlást. Egyébként óriás mázlim volt, hogy pont volt nála tantum verde spray, hiszen nem mindenki mászkál ilyennel a zsebében.

 

Egyébként Janival mindig úgy segítünk a másiknak, ahogy csak tudunk. Mindketten nagyon sokat teszünk azért, hogy a másiknak tudjunk segíteni a boldogulásban. Úgy gondolom, hogy ez egy természetes dolog, ez lenne a normális minden barátságnál. Jani egyébként azt mondta, hogy nagyon jó ez az új munka, jófejek a kollégák, a főnök is rendes, vevőkkel sincs különösebb gond. Ő nagyon türelmes típus, de mégis megvan benne a kereskedői véna. Szerintem ez a munka nagyon testhezálló lesz, és valóban élvezni fogja, akár több év múlva is.

Megkérdeztem arról is, hogy mióta rendel ő innen, és mondta, hogy már majdnem egy éve csak innen rendel recept nélküli gyógyszereket, így kerülve el a gyógyszertárban való sorbanállást, azt, hogy mondjuk nincsen készleten, akkor át kell menni egy másik helyre.

Természetesen ez a módszer akkor jó, amikor megelőzni szeretnénk a betegséget. Ezt mondja prevenció patika is, és nem pedig akkor, amikor már lázasak vagyunk, szeretnénk, mondjuk fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót venni, mert akkor már nyilván késő, és az egy-két napos kiszállítás is túl soknak bizonyul.

 

Többek között ezért is jó, hogy ha megelőzzük betegséget és nem megvárjuk, amíg lebetegszünk. Azt hiszem példát kéne vennem Janiról, és nem pedig keménykedni, hogy majd én biztos nem fogok lebetegedni, hiszen már itt van sokadjára az élő példa, hogy mennyire rosszul tudok lenni.

 

Mindig próbálok olyan lenni, aki sebezhetetlen, de sajnos be kell látnom, hogy nekem is néha szükségem van vitaminokra, gyógyszerre. Ezeket a prevenció patikától nagyon könnyen meg is tudom rendelni, vagy akár Janival együtt is rendelhetünk, hiszen a szállításért egy bizonyos összegű vásárlás felett már nem kell fizetni. Erről beszélek Janival, mert egyszerűen nagyon jó az ötlet, aztán meglátjuk, hogy mi lesz belőle, mindenesetre „életet mentett” ezzel a tantum verde spray-vel.