Spórolás az árammal, és a napelem inverter

Mindenki szereti azt a sok elektoros eszközt, ami körül vesz minket. Neked van az otthonodban sok ilyen eszköz?

A háztartás

Azt gondolom, hogy egy háztartásban lévő eszközök inkább a női nem számára a fontosabb, mint sem a férfiaknak. Persze mindenki szereti minél nagyobb tévéről nézni a meccset, de ezen kívül melyik férfit érdekli, hogy milyen mosógéppel mosunk éppen, vagy hogy a kávéfőző milyen fajta?photovoltaic-1634595_640

Nálunk is ez a helyzet, hiszen minden gépet én akartam szép lassan az évek során beszerezni, ami az én háztartásomat teszi kényelmessé. Hiszen egy nő dolga az, hogy elmosogasson, és ezt a mosogató gép igen csak megkönnyít. Tudom, sokan ellenzik, mert hogy minek, de egy öt tagú családban higgyétek el igen csak hasznosnak tud bizonyulni. Nálam egy nap egyszer megy a gép, ez esti időpont, a nap végén amikor bekapcsolom, és ebben benne van a napi tányér adag, és a poharak is. Ahol gyerek van, ott azt gondolom nem kell bemutatni, hogy ez mennyi poharat jelent, hiszen mindent tiszta pohárból kell inni.  Nem mellesleg megjegyzem, nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én képes vagyok egész nap egy pohárból inni. Hiszen mi bajom lehet ha a szörp után kiöblítem, és iszok vizet esetleg…

Az áram fogyasztása

Persze a sok gép, sok áram fogyasztással is jár. Aki vállalja ennek a következményét, és persze ki tudja fizetni, akkor ő igen csak sok időt tud megspórolni magának. Persze az áram számlát igen csak megnöveli, ezt nem szabad elfelejteni. Minél több kényelmi gépe van valakinek annál nagyobb a számla is.

A legújabb szerzeményem, egy szárítógép, amire már nagyon régóta vágytam. Persze ezzel kapcsolatban is riogattak, hogy ilyen drága, és hogy mennyi áramot fog fogyasztani, de akkor is szerettem volna. Neked van esetleg? Hogy én miért szerettem volna? Egészen egyszerű a válasz, mint ahogy említettem, egy öt tagú család részese vagyok. Nem kell bemutatni azt gondolom senkinek, hogy három gyerek mellett mennyi szennyes van, és persze azt sem, hogy ez mennyi ruhát jelent. A jó időben ez nem gond, hiszen ha süt a nap odakint akkor hamar megszáradnak a ruhák. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni hogy a téli időszakban bent hogyan lehet ezt a sok ruhát megszárítani? Arról nem is beszélve, hogy télen jönnek még a kabátok is, amit aztán végképp nem lehet egy nap alatt megszárítani, még radiátor közelben sem.

A megoldása az áram számlára

Azt hiszem mindenki vágyik arra, hogy csekkmentes életet éljen. Gondolom, ez a te álmod is. Persze egyenlőre nem sok embernek adatik meg, hogy ezzel a lehetőséggel éljen, hiszen egy napelemes rendszer, ami ehhez szükséges, az igen csak drága. Az egyik eszköz, ami talán a legfontosabb egy ilyen rendszerben, az a napelem inverter. Te tudod, hogy mi az?

Nekem a sok gép mellet, ez a legnagyobb álmom. Igaz, ez nem olyan, hogy szükségem van egy új kávéfőzőre, vagy mondjuk egy mosógépre, ez annál sokkal nagyobb. Mindezen által, remélem, hogy egyszer ezt a célt is elérem.