A váratlan találkozásom a kézműves natúr szappanokkal

Ha ez nem velem történik meg, el sem hiszem. Három héttel ezelőtt elmentem egy bevásárló központba, mert a hűtőm már teljesen üres volt, enni meg hát csak kellene valamit. Mivel egyedül élek, így sajnos ezt a feladatot nem tudom másra hárítani. Munka után el is mentem vásárolni, természetesen a bevásárló listámat otthon hagytam, és mivel nem aznap írtam, így már fogalmam nem volt, hogy miket írtam fel magamnak, hogy vegyem meg.

Fogtam egy bevásároló kocsit, és elindultam a nagy útra, reménykedve, hogy nem lesz tele a bevásárló központ és nem kell majd órákat sorban állnom. Fel-alá járkáltam a sorok között és próbáltam kitalálni, mi az, amire még szükségem van, de nem tettem bele a kosaramba. Aznap annyira fáradt voltam, hogy még azt sem tudtam eldönteni, mit főzzek vacsorára. Ilyenkor, mikor nem írok bevásárló listát vagy éppen otthon hagyom, mindig abba a hibába esek, hogy felesleges dolgokat is megveszek. Így történt ez most is, félig megpakolt bevásárló kocsival keringtem az emberek között, éreztem a vesztemet. Tudtam, hogy a felét sem vettem meg annak, amit kellett volna, éreztem, hogy megint olyan sorba fogok állni, amit pont előttem zárnak le, és még az autómat sem fogom megtalálni vásárlás végén. Tudni illik, mindig elfelejtem megnézni, melyik helyre parkoltam le.

Még magam sem hittem el, de ezek közül egyik sem történt meg velem! A sorban állás is két szempillantás alatt eltelt, bár azt sajnos észre kellett vennem, hogy sikerült ismét rengeteg pénzt felesleges dolgokra elköltenem. Meg is haladtam azt az összeget, ami fölött a vevők egy kupont kapnak. Gyorsan zsebre vágtam, mert halomban állt a pénztárnál a vásárolt holmim és a bepakolással még sehol nem tartottam, mögöttem pedig már kissé türelmetlenek voltak az emberek.

Kitoltam az autómhoz a bevásároló kocsimat, kipakoltam és a zsebemből kiesett a kuponom, amit a pénztáros hölgytől kaptam. Felvettem és mivel már úgyis kéznél volt, gondoltam elolvasom, mi áll rajta. Idézem: „15% kedvezmény jár minden megvásárolt kézműves natúr szappan árából.” Ezzel az egy mondattal sikerült a boltnak engem kilóra megvenni, egyből bezártam az autómat, visszatoltam a bevásárló kocsit és már vissza is sétáltam a bevásárló központba, ahol megint csak keringtem össze-vissza, mert nem találtam a boltot. Tíz perc keresés után megtaláltam őket, bementem és megkértem az eladót, hogy világosítson fel pontosan, hogy mit is jelent a kézműves natúr szappan, miért jó és hány féle van belőle.

A hölgy készségesen elmagyarázott mindent és végre megvilágosodtam: a kézműves natúr szappan lesz a megoldás a bőrproblémáimra. Vettem két szappant, beváltottam a kuponomat és gyorsan hazavezettem, hogy minél hamarabb kipróbálhassam az új szerzeményeimet. Annyira megörültem nekik, mint a kisgyerekek a karácsonyi ajándékuknak. Tetézve a napot, az vacsorának szánt spagettim olyan mennyei lett, hogy még anyukám is megirigyelte volna.